Ur form

Känner mej helt ur gängorna, dock är jag inte sjuk utan bara OFF :-/
Allt är blä:-(
Går på rutin lixom, som en robot... gå upp, fixa, laga mat, diska, tvätta... allt utan en uns av entusiasm.
Trist!
Måste tagga ur denna sinnesstämningen, så den inte dröjer sig kvar och överskuggar mina tre veckors semester. För då är det illa!
 
Sover dock bra och vaknar utvilad, så idag 6:45 gav jag mej ut på dagens första 5 km, hoppas det blir 5 till :-). Har bakat 2 sockerkakor, och varit och plockat lite jordgubbar med barnen, dock var det lite bär och inget organiserat så det blir att åka till "det vanliga" stället, där det är som man är van vid ;-)
Stackars barn har fått köttfärsrätter hela veckan, men det är enkelt när man inte pallar med nåt annat... idag blir det hamburgare och bröd... lika bra att starta degen :-)

Solen försvann bakom molnen på min lediga dag

men det gör inte så mycket faktiskt :-)
Hunnit med en del idag, varit med sonen i Torsås och fixat lite bankärenden och handlat det nödvändigaste...
Kände att jag fick en helt ok lön denna månaden... men näe, lika lite över iaf... hade ju tänkt spara några tusen men min bil behöver omvårdnad ( läs, utarma min ekonomi :-( ). Ack ja så är det...
 
Slutet av midsommarhelgen bjöd på ett strandbesök, var dock lite kallt men lite strosande i strandkanten blev det... och ja de blir blöta hur man än gör de där ungarna ;-)
Snickra är oxå nåt som har blivit poppis... och ja de får använda det mesta i snickarväg ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här filuren skulle prompt med hem, det fanns en kompis oxå... men tyvärr så överlevde de ju inte :-(, vilket jag försökte förklara, så nästa gång hoppas jag de inser att de måste bo i havet...
 
Barnens böna växer så det knakar och har nu fått en jättestor egen kruka ute på altanen :-)
 
 
 
På midsommardagen åt vi smörgåstårta... den uppskattades mest av oss vuxna :-)
Gott var det!
 
 
 
Jobbar tre dagar innan det är dax för ledighet och den efterlängtade och obligatoriska Västeråsresan!
Den 2:a juli drar vi, underbart :-)

Trevlig fortsättning av midsommarhelgen

Igår var en kanondag!
Melllanskrutt ville komma trots hosta och lite feber <3.
Han ville komma, pappan tyckte det var ok och jag med. Det blev grillade revben till middag, det åts med god aptit, dvs det blev inget kvar på nästan 2,5 kg :-)
Tårtan till efterrätt var det bara storebror och jag som åt av, mannen skulle jobba så han åkte hem efter maten, Edward avböjde så snällt med orden... " nä du mamma jag är trött på tårta"..., kan ju bli lite för mycket av det goda ibland...
De andra var inte så sugna heller, då de lekt med en kompis under dagen som frikostigt delat med sej av godsaker :-(.
Svårt det där med godsaker borta... litegrann, en fika eller så kan väl vara helt ok... men mycket av gottis känns inte bra, och samtidigt är det svårt att veta, jag förklarar att de inte behöver/ska äta, men vet tyvärr att de inte minns det när det väl serveras.
 
Alla ser ju olika på detta, allrahelst andra kulturer, som jag upplever är mer " sötsaksliberala" än vår kultur. Visserligen,  kafferep med 7 sorters kakor är väl urtypiskt svenskt bondesamhälle... så so what, men det är ju hembakat på rediga grejor, och känns lite mer okej än färdigprocessade kakor.
 
Nån som kollade på tvn igår... våra "Små Grodorna" är eg en fransk armésång, hamnade i England och blev en nidvisa om franska armén (fransoser kallades grodor av engelsmännen), för att hamna här och bli en "dansa runt stång -och granvisa :-)
Alkohol tillverkades för sprängindustrin...
 
Ja så kan det gå...
 
Idag, ytterligare en skön dag... kanske ska starta gräsklipparen... retar väl alltid nån ;-)
Allt hushållsarbete avklarat, smörgåstårtan klar i kylen och tårtan tar vi väl idag :-)
 
 
 
Fortsatt trevlig helg !