Lyx i postlådan

Beställde på julafton en prenumeration av Glossybox (tack Helena E för inspirationen och tipset). I tre månader får jag nu kosmetika, hårvårdsprodukter mm direkt i brevlådan :-) Underbart att få lyxa till det lite. I månadens låda fanns torrbalsam, vattenfast kajalpenna, nagelbandscreme, tandkräm från SB12, makeup remover servetter.
Trevlig överraskning!
 
 
 
 
Jobbet gick väldigt bra, över förväntan faktiskt. Det var inte så "svårt" som jag föreställt mej. Så tjohoo jag klarade även ett dagpass, fan va ja e bra ;-)
Eller ja e inte bara bra... ja e BÄST :-D
Satte upp mig som "varannanveckas semvik" på natten till i sommar, så vi får väl se...
 
Det blåser och regnar och äntligen är det förbaskade snön snart borta, och den ska akta sig för att komma tillbaka ... :-/
 
Igår ingen träning, man måste ju vila med om man vill bli stor och stark... så man får gå till Folkets Park ;-) hahaha
På tal om att bli stor... dagens ungdomar är inte "vuxna" förren de är runt 30 år :-), när du är 15 får du köra moppe, 16 jobba heltid, vid 18 är du lagligt vuxen, med rätt att bestämma vem som ska bestämma över dej (dvs rösta), giftorätt, rätt att ha ihjäl folk i Svea Rikes namn ( dvs militärtjänstgöring), du får gå på korgen och supa dej plakat... men icke handla på systemet förrens du är 20... (allt i enlighet med en artikel i dagens Barometern, fritt tolkad av mej då iofs ;-) )
 
Kanske snart dax att göra en förändring av yttrandefrihetslagen, så att mindre kränkningar kan yttras i sociala medier. Stackars alla tonåringar och barn oxå för att inte tala om övrig befolkning som blir förtalade, kränkta och nedvärderade på FB, Instagram mm
 
Dock tar vi åter tag i träningen idag, ett underbart kämpigt styrkepass, härligt, härligt! Mannen kommer tillbaka om en stund och då har han köpt 3 kilo färsk lax, så ikväll blir det lax i ugn med potatis/broccoli, mumsigt!
 
I morgon tränar jag med kära mamma på morgonen och på kvällen tänkte jag ta med mig min store som och ge honom lite på pälsen i ett kombinerat Box/RBT pass :-)
hahaha det är nog jag som får på pälsen ist ;-)
Finfint sätt att ge utlopp för "mörk energi" :-)
 
Idag står det snickersbak och negerbollar på schemat...
Igår ville Wille ha fruktsallad till 112, och det fick han såklart :-)
 
 
Jättegott!
 
Fina dagen på er :-)

Barnfri tid vs egentid

barnfri tid och egentid är inte samma sak, inte för mej i alla fall. På min barnfria tid som jag har när barnen är i skolan då gör jag allt här hemma som behöver göras, städa, diska tvätta damma... varje dag e de desamma :-), eller näe inte varje dag men flera dagar i veckan. Egentid har jag när jag gör saker för min skull, när jag tränar, promenerar, får massage, går på krogen eller bara ligger och glor i soffan :-)
Givetvis försöker jag i allra största mån kombinera barnfri tid med egentid. Jag promenerar, glor i soffan mm när jag städat klart och barnen fortfarande är i skolan. Ibland går det att träna även på skoltider men inte alltid och då tar jag mej egentid till träning. För det är väl träningen jag prioriterar just nu kan jag lugnt säga. De har en jättefin barnhörna på gymmet och faktiskt får barnen vara med på vissa pass, så det är nog inte omöjligt att de får hänga på mer än en gång. Hittills har det löst sig ändå :-)
 
Hmm jag hade tänkt vara LEDIG denna veckan... men det gick inte så bra när avdchefen på Ortopeden ringde i em och undrade om jag kunde ta ett dagpass imon. Mmmm vad svarar man... gillar inte jobba dag/kväll där, vill BARA jobba natt :-) men hade ingen giltig ursäkt på lager så det får bli att kravla ur sängen tidigt och göra det bästa av situationen. Han bara gå på två sätt... bra eller åt helvete :-)...
 
Lika bra å gå dit och faktiskt vara tacksam att man är önskad och någon de ringer till :-)
Hade tänkt kolla om hon är intresserad av en "varannanveckas semestervikarie" i sommar, jobba två nätter min "lediga" vecka är helt okej :-)
Om inte annat blir det mycket fina pengar till Turkietresan :-)
 
Nähe dax och släcka ner för barnen och sen hoppa ner i soffan å se om de finns nåt å glo på :-)
 
Ha de bäst!

Helgen slut ...igen

Tiden går fort när man har roligt :-)
I fredags blev det träning light, dvs 700 m i bassängen, och det var fan i mej helvete svinkallt. Visst det var varmt på ytan när du kände med handen och när vi klagade och de mätte temperaturen visade den 28 grader... vid ytan ja :-( men inte sådär 50-60 cm under ytan, där var det max 20 brrrr.
Men jag simmade och barnen badade, mannen gav upp efter 10 min och gick in i bastun å sen badade inte han nåt mer.
Väl hemma åt vi tacopaj som jag förberett innan, bara att gratinera. Gjorde på mandelmjöl till mannen och mej, och den blev så otroligt god. Har innan varit lite dumsnål och gjort avkall på färdigt mandelmjöl, men icke sa nicke att jag mal eget mer, det blev skillnad som dag och natt mellan degarna, så även om det kostar lite extra så blir det mandelmjöl på påse :-)
Har passat på att handla hem all middagsmat för en hel månad, och med så billig färs på Citygross så blev det ca 8,5 kg (inköpt på olika dagar, då man bara fick köpa max 3 kg)
Älskar färs, går att variera i det oändliga :-)
 
Allmänna klagomål på min kaffebryggare, resulterade i den här :
 
 
Vet ej än om jag gillar den ... tycker inte kaffet smakar "som vanligt" :-)
 
Eftersom jag lyckades bränna min mixerstav och inte har kunnat göra smooties sen dess så fick det bli denna oxå :-)
 
 
Så nu kan vi testa proteinpulvret :-)
 
Och eftersom det är så kul att shoppa :-D och för att man tränar bättre i snygga kläder och eftersom det var lite kampanjer på Intersport så fick även dessa hänga med hem :-)
 
 
Dock är linnet inte orange som på bilden utan mer åt cerise/rosa
 
 
Denna fick oxå plats i påsen, då den gamla är ca 10 år gammal :-/
Kan bara tillägga att man känner sig väldigt " in place" med den om man säger så ;-) Som gjuten!
 
Var på loppis idag i Kalmar, barnen hittade två spel och en bättre kontroll till spelet än den gamla, ett par Hello Kitty byxor, rosa givetvis, till Bella blev det oxå :-)
 
En sats av denna ljuvliga glass/parfait har oxå vispats ihop i em, ingen apelsin då jag inte gillar det i glass eller choklad.
 
 
 
Dax att vika sista tvätten innan bilen styr mot Gullabo.
 
Fortsatt trevlig söndag!