En alldeles för skön kväll...

att gå in och jobba på :-/... men men vad annat att göra.
Skönt att gubben oxå jobbar. Annars hade det känts lite surt...
Dagen började med ett loppisbesök i Smedby, hittade en superfin termos a la 50-tal, men behöver ju hålla i pengarna till Västerås :-)
Dock blev det varsen cool kepa till grabbarna med döskallar på, de hoppade hoppborg för glatta livet medans gubben och jag strosade runt bland stånden en stund.
Sedan stod det middagslagning på schemat, världens godaste fyllda paprikor blev det.
Så gott och så enkelt: Grilla/stek paprikahalvor på en plåt, lägg riven ost i botten och toppa med köttfärssås. Svårare än så blir det inte :-)
 
En rask promenad runt Stensöområdet följdes av en härlig dusch och nu blir det en knäckemacka innan färden styrs mot sjukhuset.
 
Ha en go kväll alla lediga!

Är så galet irriterad på denna kommun....

Nu har ju några attans ljushuvuden i kommunfullmäktige kommit på att:
VI FLYTTAR ALLA ELEVER I KLASS 4-6 TILL "STORSTADEN TORSÅS" och detta gäller ju då de stackars eleverna i ytterområdena. och vet ni vad vi gör sen då... JO VI FLYTTAR ALLA STACKARS DAGISBARN SOM INTE FÅR PLATS PÅ DAGIS TILL DE TOMMA LOKALERNA I SKOLAN...
Ja gud vad intelligenta ni är vad väntar ni er NOBELSPRISET i INTELLIGENS eller??????????????????????
 
För det första hur kommer alla barn att må som redan nu har det jobbigt i relativt små klasser?
Jag har en son som inte fixar 14 elever utan har det jobbigt... hur skulle det gå för honom bland 30?, åt helvete på ren svenska!
Det kommer att bli ökade kostnader för assistenter till de barn som har det tufft redan, miljön kommer att försämras av fler bussar och turer, dagarna blir troligen längre vilket leder till trötta barn som inte orkar med ex läxor.
Vad händer med fritidshemmen???????????????? Jag vill väl inte ha mitt barn på fritids i Torsås, då jag bor i Söderåkra. Innebär ju ett extra körande om jag har ett barn på skola/fritids i Söderåkra och ett i Torsås,återigen ökad miljöpåverkan...
Man måste ha en bil... inte alla har det... eller ska bussarna köra i skytteltrafik efter föräldrarnas arbetstider ?????
Jag tycker absolut att det räcker att samla åk 7-8-9 från ytterområdena på en skola som det varit innan.
 
Och stackars de dagisbarn som kommer att få vistas i skolans inte så stimulerande miljö :-(
eller de kanske kommer att kallas för skolbarn ?
 
Nej Torsås kommuns bestämmande politiker kanske skulle ta sig en funderare på hur det ser ut helt krasst i kommunen... hög arbetslöshet, folk som flyr arbeten där kommunen är arbetsgivare..., neddragningar på vård och skola... på dom som har byggt upp det uns av välfärd som eventuellt finns kvar och de som är framtiden, de som ska få kommunen att leva kvar...
 
En spök"stad"... tomma hus, igenvuxna trädgårdar, centrala lokaler som hade kunnats ta till vara står tomma, det kanske är framtisdscenariot här, istället för en liten trevlig kommun, med bra skolor som utgår från skollagen där alla elever ska ha rätt till undervisning utifrån egna förutsättningar. Förskolor med Ängen i Bergkvara och Vindruvan i Torsås som förebilder, fina och mysiga. Inget ont om de andra förskolorna, men dessa är underbara :-). En kommun där man värnar och vårdar sina gamla i lagom stora boenden, eller i hemmen om man som gammal önskar det, där även deras önskemål tillvaratas utifrån deras förutsättningar. Där man kan bo och leva och kanske ändå ha sitt arbete på annan ort, vi bor centralt men ändå på landet.
 
Sådär... ett uns av ovett utkastat, jag känner mej iaf bättre till mods.
Ha en bra kväll!

Ytterligare ett jobbpass till ända...

Allt bara rusar iväg... har redan jobbat 2 månader och har bara 2 kvar ... inte utan att någonstans i bakhuvet kommer "stresspaniken" krypande... vad gör jag sedan?
Visst man kan hoppas på att få timmar på sjukhuset och sen finns det väl alltid timvik i kommunen... om dom nu vill ha en tillbaka ;-)... jaja den dagen den sorgen.
 
Tänker inte fundera så mycket på det nu utan bara leva i nuet och ha det jädrans så bra!
 
Hitta på lite dagsaktiviteter med barnen, när faktiskt för stunden ekonomin tillåter till något mer än en strikt budget och en massa "nej, det går inte"
Spara... jo visst, man kan ju om man vill.... :-)
 
Idag blir det dock inga aktiviteter utan en "lek med kompisar & slappardag".
Aktiviteterna får väl pappan med familj stå för den närmaste tiden då kidzen åker dit på söndag och blir där till söndagen därpå.
 
 
Wille kom in med en fin blomma... men men... bilden får väl va på sne dårå ;-)
 
Hihi nyss rinde de från jobbet och undrade om ja ville jobba ikväll... men dagen är vikt för grillning, mys och annat nice... så nej tack men gärna en annan gång :-)
 
Ha det bäst!