Sol!

Så vackert
 
 
 
Sommar... med bakslag, fast inte idag, idag strålar den från klarblå himmel :-)
5 km promenad och en timma i solstolen efter det, rejält gutt :-)
Laxfilé och potatismos till middag, inte så tokigt det heller :-)
 
Funderade häromdagen på barn och deras språk, främst små/mindre barn. Har ju en del del småttingar omkring mig :-)
Min vänninas minsta barn är 4 och 1, tjejen på fyra pratar hur bra som helst, lilletösen enstaka ord, alltså helt normalt för deras åldrar.
Min systers dotter är tre och pratar också hur bra som helst, pratade med henne i telefonen häromdagen och begrep allt hon sa, sötfian.
Mina barn (pojkar), har också haft ett väl utvecklat språk vid tre/fyra års ålder, tidigast pratade Wincent, fast det är klart med alla syskon omkring sig, samt dagis.
Dock hade han svårt att säga R så vi gick ett tag hos talpedagog, men det rättade till sig och idag har han inga språkproblem.
Det som skrämmer mig och som får mej att fundera är när man träffar på barn i 5 års åldern som inte pratar "rent", 3-åringar som har "ett eget språk" och som inte ens kan göra sig förstådda i allmänhet utan bara föräldrarna förstår dem.
Att inte kunna/vilja prata kan bero på mycket, hörselnedsättning, lindrigt/gravt funktionshinder, understimulans av språket samt även upplevlser i hem/närmiljö... så varför ett barn inte pratar ska nog skänkas en tanke ibland...
 
Ja... lite funderar man ju på då jag i mitt yrke möter människor med kommunikationsstörningar.
 
Hej hopp, ha det fint i solen!