London resan

Torsdag:
Kl 5:15 ringer klockan i Vellinge, hos Roynes kusin där vi tillbringat natten. Jonas skjutsar över oss till Kastrups flygplats :-)
 
 
klockan 7:20 lyfter planet mot Gatwick och kl 9:00 engelsk tid landar vi, de ligger en timma efter oss nu när vi har sommartid :-)
Tar Gatwick express, in till Victoria Station i London.
1000 intryck, allt snurrar, enormt stort känns det som...
Vilken tunnelbana... Oyster card, ehhh what... aha ett resekort som funkar på tunnelbana och buss :-)
Köa för att köpa ett sånt, smidigt och påfyllnadsbart.
Ska till Paddington Station... ehhh hur då ???????????????????
 
 
Jodå hit kom vi, men gick ut på fel ställe och kom ut vid St Marys Hospital istället... men men efter ett tag kom vi ut på gatan.
 
 
Vi ska till Sussex Gardens och hotellet Best Western The Delmeare.
Slutligen finner vi vårt hotell, litet, charmigt :-)
 
 
Finner oss ett litet cafe, på " hemmaplan" så innan det blir äventyrsdags så fikar vi på dessa godsaker :-)
 
 
 
Två fullständigt nollade indivder, dvs gubben och jag ger oss av ut i mångmiljonstaden London. Torsdagen resulterade i minst 2 mils promenerande då vi än ej klurat ut logiken i tunnelbanan...
Härigenom har vi promenerat då vi av misstag hoppade av tunnelbanan 2 stationer fel :-)
 
 
Tilläggas ska att jag var så galet trött att jag knappast uppskattade det fina grannskapet i Notting Hill... tur jag inte sett filmen ;-)
 
Vi hittade dock en restaurang här, Santorini där vi åt lammspett.
Ingen orkade gå så det blev en taxi hem, dock ej så långt, kostade £10.
Somnar ovaggade, trots en sjuhelsikes värk i benen :-/
 
Fredag:
FRUKOST!
Hungrig som en varg...
Fattar varför engelsmän är överviktiga ... vitt bröd, vitt bröd, vitt bröd, crossianter, friterad fisk, friterade lökringar, pommes... ahhhh kakor, skitstora portioner på restaurangerna... Okej en parentes.( Kanske borde de va skitsmala som de springer... fast stress och övervikt hör ihop...) Du blir till och med omsprungen i rulltrappan i tunnelbanan :-/
 
 
Idag är dagen D som i dungeon, London Dungeon.
 
 
Det var ej tillåtet att fotografera med blixt där inne och jag kan säga, utan blixt blev det inga bilder :-)
Detta ställe var en skräckhistoria, med autentiska miljöer, fantastiska skådespelare och där vi i publiken fick interagera i spelets gång. Kan inte beskrivas, måste upplevas. Man blev både våt och skrämd :-) hehe.
För att komma hit gick man över Westminister Bridge och många turistsevärdheter fanns inom armlängds avstånd, Sea World, London Eye, Big Ben, House of Parliament.
 
 
 
Vi vänder kosan "hemåt" mot Covent Garden och shopping!
Det finns hur mycket som helst av den varan, allt från Primarket (Londons Ullared) till alla dessa super high fashions shops, det var mer fashionabla affärer på Regent Street än på Oxford Street (där vi höll oss mest ;-) )
Hittar en restaurang The Montague Pyke, supergod mat och ett bra koncept, du hittar ett bord, går till baren och beställer mat uppger ditt bordsnummer och betalar, maten kommer till bordet och du behöver varken vänta på kypare för att beställa eller betala :-) Kanonbra. Vi åt där två dagar i rad :-) både fredag och lördag!
Tunnelbanan stängd vid "vår" hållplats, vandrar gatan ner till nästa, hem och duscha och byta om... HALLELJUA vi har lärt oss knepet med tunnelbanan Jippieee!
Efter vila och dusch åker vi åter ut, denna gång mot Picadilly Cirkus!
Helt galet, människor över allt!
 
 
 
Hamnar här för en kaffe... som alla säger ska vara sååååååååååå gott... fy fan smakar diskvatten, det godaste var biscottin :-)
 
 
 
Tillbaka hemma vid 21 och sover som barn strax efter :-)
 
Lördag:
Upp och frukost vid 7:30, tunnelbana och mer shopping på Oxford Street :-)
Eller shopping och shopping, vi strosar längs gatan och tittar mest, hittar man nåt så gör man. En affär TK Maxx, typ outlet av märkeskläder... Dieseljeans £19:90... galet billigt... som det mesta annat därinne, hade lätt kunnat göra av med sjukt mycket pengar... ;-)
Mannen köper skor :-) och en cool skjorta på en retroshop som heter Rokits, här finner jag en ny vän i form av en retro Ralph Lauren väska ;-) så liten och söt :-), så den fick följa med mej hem ;-)
 
 
Det blir middag på Montague Pyke idag oxå :-)
 
 
mmm say no more... friterat... ;-)
 
Efter maten hem och vila en stund för att göra kvällen med en pubrunda innan dagen är slut.
Det blev en gin & tonic på The Camebridge...
Under promenaden började det regna... vi tar skydd på en gaybar ;-), jaja nöden har ingen lag... ehhh inte fattade jag varför det fanns vakter på gatan utanför... det har vi ju i Svedala... ehhh men inte i England såvida klientelet inte har enligt vissa önskvärd läggning... men ölen var god och ingen kastade ut oss trots att jag var tjej ;-)
 
Hemma "på våran gata i stan" insåg vi att det var ett tag sen vi åt och att nåt behövde vi nog innan läggdax, så vi hittar en pizzeria... döm om besvikelsen när den inte smakade någonting... så pizza kan de inte baka :-(
 
Söndag:
Upp kl 06, checkar ut 07, står och väntar i tunnelbanan tills den öppnar 7:15...
Hoppar på till Oxford Street för att byta till cityline som går till Victoria... men va faaaan den är sönder får vi meddelande om när vi står där... mmmm lite stressigt kändes det ....
Upp från underjorden, hittar en buss det står Victoria på ... ehhh tar inte pengar (som här)... av bussen... lite panik... en TAXI... hittar en, kommer till Victoria,... lite mer stressade... tåget till Gatwick står inne och avgår 8:30, flyget lyfter 10:00 okej, tåget ska ta 30 min ... phuuu allt lugnt....
TRODDE VI JA!
Tåget kan inte gå för fullt, för det är banarbete.... 45 min ist för 30... återigen lite svettigt. Jaja inget vi kan göra nåt åt, vi sitter på tåget redan...
På Gatwick 9:15, MÅSTE HITTA RÄTT på en gång... självincheckning, typ springa till vår gate som är längst bort... gaten stänger 9:45...
Kl 9:36 bordar vi vår gate för sista passkontroll
 
WIIIHAAA vi hann!
 
Här kommer lite blandade bilder :-)
 
 
 
 
 
 
Lyxlimo a la Hummer :-)
 
 
 
En fantastisk resa, till en av världens metropoler, har ni möjlighet, ÅK DIT... blir nog en tur till framöver ;-)!