Trevlig fortsättning av midsommarhelgen

Igår var en kanondag!
Melllanskrutt ville komma trots hosta och lite feber <3.
Han ville komma, pappan tyckte det var ok och jag med. Det blev grillade revben till middag, det åts med god aptit, dvs det blev inget kvar på nästan 2,5 kg :-)
Tårtan till efterrätt var det bara storebror och jag som åt av, mannen skulle jobba så han åkte hem efter maten, Edward avböjde så snällt med orden... " nä du mamma jag är trött på tårta"..., kan ju bli lite för mycket av det goda ibland...
De andra var inte så sugna heller, då de lekt med en kompis under dagen som frikostigt delat med sej av godsaker :-(.
Svårt det där med godsaker borta... litegrann, en fika eller så kan väl vara helt ok... men mycket av gottis känns inte bra, och samtidigt är det svårt att veta, jag förklarar att de inte behöver/ska äta, men vet tyvärr att de inte minns det när det väl serveras.
 
Alla ser ju olika på detta, allrahelst andra kulturer, som jag upplever är mer " sötsaksliberala" än vår kultur. Visserligen,  kafferep med 7 sorters kakor är väl urtypiskt svenskt bondesamhälle... så so what, men det är ju hembakat på rediga grejor, och känns lite mer okej än färdigprocessade kakor.
 
Nån som kollade på tvn igår... våra "Små Grodorna" är eg en fransk armésång, hamnade i England och blev en nidvisa om franska armén (fransoser kallades grodor av engelsmännen), för att hamna här och bli en "dansa runt stång -och granvisa :-)
Alkohol tillverkades för sprängindustrin...
 
Ja så kan det gå...
 
Idag, ytterligare en skön dag... kanske ska starta gräsklipparen... retar väl alltid nån ;-)
Allt hushållsarbete avklarat, smörgåstårtan klar i kylen och tårtan tar vi väl idag :-)
 
 
 
Fortsatt trevlig helg !
 
1 Ekenäsliv:

skriven

Ja visst är det så, för mycket at det goda kan bli just för mycket...
Hoppas helgen varit fin!!
Kram Anna

Kommentera här: